Dobry den,
chcel by som sa spytat ako to funguje s HZL. Jedna sa o HZL od SLSP, datum vydania 31.5. 2010, datum splatnosti 30.5. 2014, vynos je vyplacany polrocne.
Problem je v tom, ze ak by som chcel po prvom polroku od zakupenia predat tieto HZL, tak podla podla pracovnicky v SLSP, by som nedostal ziadny urok a navyse by mi nevyplatili ani tu sumu, za ktoru boli HZL zakupene! Nema byt ale vyhodou HZL, ze ich je mozne kedykolvek predat (bez straty) pred datumom splatnosti? Ako je mozne zistit aktualnu hodnotu HZL?
Dakujem za rady
SLSP: hypotekarne zalozne listy
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
- filip glasa
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
- Been thanked: 1 time
- Kontaktovať používateľa:
Re: SLSP: hypotekarne zalozne listy
Na HZL neexistuje likvidny trh, takze predat ich sice mozes, ale asi nie bez traty. Je to sice cenny papier, ale vela kupcov sa na to asi nenajde. Podla mna najdes vyhodnejsie terminaky.Nema byt ale vyhodou HZL, ze ich je mozne kedykolvek predat (bez straty) pred datumom splatnosti?
ja by som to rad presunul z toho HZL na terminovany.
Ak by sa na to nasiel kupec, kolko % by tam bola cca strata? Je vacsia sanca to predat po dlhsom obdobi, ked sa uz bude blizit datum splatnosti?
Ak by sa na to nasiel kupec, kolko % by tam bola cca strata? Je vacsia sanca to predat po dlhsom obdobi, ked sa uz bude blizit datum splatnosti?
-
osamely chodec
- VETERAN MEMBER *****
- Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
- Has thanked: 258 times
- Been thanked: 629 times
- Kontaktovať používateľa:
Podla mna ak chces zistit realnu cenu tvojho hzl,poziadaj emitenta/banku/ aby ti nasla protistranu, teda niekoho, kto to od teba kupi. Ak mozes napis aky mas na tom vynos do splatnosti p.a.?
tu je k tomu link: http://www.slsp.sk/hypotekarny-zalozny- ... -2014.html
podla mna je to dost nevyhodne, ked to porovnam s niektorymi terminovanymi vkladmi.
podla mna je to dost nevyhodne, ked to porovnam s niektorymi terminovanymi vkladmi.