SLSP: hypotekarne zalozne listy

Termínované vklady, sporiace účty, bežné účty, úroky v bankách, stavebné sporenie
Pravidlá fóra
Nezabudnite, prosím, že svojou prítomnosťou a diskutovaním na tomto fóre vyjadrujete svoj súhlas s vždy aktuálnymi Podmienkami používania tohto fóra. Predovšetkým prosím dbajte na slušnosť komunikácie a rešpektovanie sa navzájom. Celé Podmienky používania tohto fóra si môžte prečítať tu.
jur0
Dátum registrácie: Pi 26 11, 2010 2:53 pm

SLSP: hypotekarne zalozne listy

Príspevok od používateľa jur0 »

Dobry den,
chcel by som sa spytat ako to funguje s HZL. Jedna sa o HZL od SLSP, datum vydania 31.5. 2010, datum splatnosti 30.5. 2014, vynos je vyplacany polrocne.

Problem je v tom, ze ak by som chcel po prvom polroku od zakupenia predat tieto HZL, tak podla podla pracovnicky v SLSP, by som nedostal ziadny urok a navyse by mi nevyplatili ani tu sumu, za ktoru boli HZL zakupene! Nema byt ale vyhodou HZL, ze ich je mozne kedykolvek predat (bez straty) pred datumom splatnosti? Ako je mozne zistit aktualnu hodnotu HZL?

Dakujem za rady
Používateľov profilový obrázok
filip glasa
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Št 30 11, 2006 8:31 pm
Been thanked: 1 time
Kontaktovať používateľa:

Re: SLSP: hypotekarne zalozne listy

Príspevok od používateľa filip glasa »

Nema byt ale vyhodou HZL, ze ich je mozne kedykolvek predat (bez straty) pred datumom splatnosti?
Na HZL neexistuje likvidny trh, takze predat ich sice mozes, ale asi nie bez traty. Je to sice cenny papier, ale vela kupcov sa na to asi nenajde. Podla mna najdes vyhodnejsie terminaky.
jur0

ja by som to rad presunul z toho HZL na terminovany.

Ak by sa na to nasiel kupec, kolko % by tam bola cca strata? Je vacsia sanca to predat po dlhsom obdobi, ked sa uz bude blizit datum splatnosti?
osamely chodec
VETERAN MEMBER *****
Dátum registrácie: Ut 13 11, 2007 1:57 pm
Has thanked: 258 times
Been thanked: 629 times
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa osamely chodec »

Podla mna ak chces zistit realnu cenu tvojho hzl,poziadaj emitenta/banku/ aby ti nasla protistranu, teda niekoho, kto to od teba kupi. Ak mozes napis aky mas na tom vynos do splatnosti p.a.?
jur0

tu je k tomu link: http://www.slsp.sk/hypotekarny-zalozny- ... -2014.html

podla mna je to dost nevyhodne, ked to porovnam s niektorymi terminovanymi vkladmi.
Napísať odpoveď

Návrat na "Banky, vklady, sporenie, stavebné sporiteľne"